Защо да поставим камък за облицовка в дома ни?

Защо да поставим камък за облицовка в дома ни?

В  момента и през последните месеци  съществува тенденция в интериорния дизайн и архитектурата за използването на естествени камъни в дома ни с най – различни приложения – за стени, за декорация на определени интериорни елементи и други.

Естествените камъни все по-често може да бъдат срещнати   в интериорните и архитектурни проекти  в нашата страна и по света като цяло.

В процеса на изготвяне на проектите или по време на ремонтните дейности много хора си задават въпроса защо да използват точно естествен камък в дома си, било то да градеж или облицовка.

 

Същност на  естественият камък

Преди да изберем  естественият камък за облицовки в дома ни, трябва да сме наясно всъщност какво е той.

Естественият камък е здрав и устойчив природен материал. Това е така заради неговият състав – има гранит. Естествените камъни могат да бъдат открити в най – различни форми, големини и разцветки. Те са много красиви, което се дължи на процеса на образуване и на веществата, съдържащи се в почвата по това време.

Другият термин, с който  естествения камък бива наричан е гнайс.

 

Приложения  на естествените камъни в ежедневието ни

Естествения камък има много на брой разнообразни приложения.  Неговото основно приложение е  за строежи  и е се полага в  основите на различни постройки като къщи, вили, мостове, огради, подпорни стени за допълнителна здравина.

Към момента гнайсът се използва най – вече за облицовка и декорация на сгради. Облицовката от камък е красив декоративен елемент за вашият дом. В нашият сайт може да намерите различни декорации като цветове и материали да получите най – добрата цена. За да поръчате и да получите индивидуална оферта, може да звъннете директно на посочения телефон за контакт.

Облицовки могат да се полагат както на вътрешни, така и на външни стени на сгради. Известно приложение е облицоването на всякакъв вид камини и огнища, както и барбекюта, и огради. Облицовъчните камъни могат да се използват за полагане  на настилки, пътечки и акценти в дворното пространство в дома ви.

Облицовъчните камъни намират широко приложение  за облицовката на  басейни и мокрите площи около него, за създаване на малък оазис с растения.

 

Предимства на облицовъчните камъни  за декорации

Облицовъчните камъни разполагат с много предимства пред останалите материали за облицовка като например мазилка, тухли, плочки, декоративни или изкуствени камъни.

Първото им предимство е, че са  естествен материал. Те са екологично чисти и не вредят на околната среда.  Друго предимство е, че облицовките са изкл. здрави и не се ронят.

Устойчивостта на камъка се изразява в това, че издържа на сурови природни условия.

Облицовъчните камъни се открояват с естествената си красота.  Също те са изключително лесни за почистване и поддръжка.  Независимо дали облицовката е вътре в къщата или извън нея, тя може да се почиства само със сух моп или водоструйка, което е предимство все пак заради не нуждата от скъпи препарати и пестенето на лично време. Тази процедура е достатъчно да се прави само веднъж месечно.

 

Защо да изберете камък за облицовка?

Често възниква въпроса защо да изберем в крайна сметка естествени камъни за облицовка, а не друг като вид облицовъчен материал.  По – горе избройхме много техни предимства.

При създаване на облицовка от камъни, най-добрият вариант е да заложите на естествени облицовъчни камъни. Те са изключително здрави и устойчиви. Това означава, че ще са част от вашия интериор или екстериор много дълги години, тъй като те не се рушат, чупят и променят от природните условия.

Сподели


Translate »