Как да почистим под или други материали, създадени от мрамор?

Как да почистим под или други материали, създадени от мрамор?

В тази статия ще ви дадем съвети как най – лесно може да почиствате повърхност от мрамор. Никога не пробвайте средство за почистване на камъни от камъни или варовик. А каква е причината за това? Мраморът е естесвен камък за облицовка, който е метаморфозиран варовик и затова такива агенти директно разяждат мрамора и развалят повърността му.

Трябва да не използваме синтетични почистващи препарати и белина за почистване на мраморната повърхност или подове.  Ако не можете с тях, как тогава може да изтриете мръсни петна и други мръсотии от мрамора? Следващите съвети ще ви дадат този отговор.

– Защитете мраморните подове от драскотини тъй като мрамора ще се повреди и ще започне да се руши постепенно.  Препоръчваме ви да купите  и да поставите декоративни подложки срещу драскотини.

–  Мраморът разполага с пореста структура и е възможно той да абсорбира течностите. Използвайте леко влажна кърпа, ако намокрите мрамора по някаква причина – дали от кафе или вода. Избършете внимателно повърхността на мрамора за да не бъде одраскана и повредена.

– Само вода и сапун са достатъчни за почистване на мрамора. Твърдите четки и абразивните почистващи препарати ще направят драскотини по него, които няма да изглеждат после добре.

–  След почистването на мраморните повърхности,  трябват да бъдат подсушени добре за да не се абсорбира останала вода например и да повреди повърхността.

За устойчивите петна трябва да опитате да използвате препарати за отстраняване на петна, чиято формула е специално подготвена за мраморни повърхности.

– При почистване на мраморни повърхности не използвайте оцет !!! Той ще има козивен ефект върху него.

– За светлите мрамори водородният пероксид е добро средство за почистване.

– Ако жеаете да полирате мраморните повърхности, опитайте се да използвате просто плат. Това е най-лесното и бързо решение за полиране на мрамор.

Сподели


Translate »