Полагане на каменни облицовки

Полагане на каменни облицовки

Освен че вдъхват живот на сградите, камъкът е естетически декоративен завършек във всеки обект и е свързващ елемент с природата. Вдъхва живот на сградите и им придава характер и индивидуалност. Има много приложения на естествения камък – настилка, стъпала, цокъл, кухненски плотове, облицовки и др.. Подходящи са както в интериорно отношение при проектирането, така и в екстериора като облицовъчен материал по фасади, настилки и др.

 

Предимства на облицовките от естествен камък

Полагането на естествен камък е популярен избор както за екстериора, така и за интериора . Каменните изделия са чудесен начин да добавите текстура, цвят и характер, както и светлина към всяко пространство.  Освен че придават индивидуалност, съшо така са много здрави и лесни за поддръжка, с дълъг експлоатационен срок.

Приложения на каменните облицовки

Облицовка от камък за стъпала

Облицовката от каменни стъпала придава елегантност и лукс на всеки дом. Те не само изглеждат чудесно, но и осигуряват сигурна и безопасна основа за всеки, който използва стълбите. Стъпалата от естествен камък са едновременно издръжливи и красиви.

Облицовки с камък на камини

Един от най-важните компоненти на красивата камина е каменната облицовка. Може да се изработят  различни комбинации от дървен материал и камък в зависимост от стила който се търси. В зависимост от камината, камъкът освен че придава завършен вид, може да акумулира произведената топлината, след което бавно да отдава, което ще създава топълнителен уют и комфорт.

Плотове от камък

Каменните плотове са вечна класика за всяка кухня, те са не само красиви, но и издръжливи и лесни за поддръжка, което ги прави перфектен избор за тези, които искат да добавят елегантно докосване към своята кухня. Освен това през част от тях може да премине светлина, като по този начин се предава допълнителна осветеност в кухната, което е прави освен по красива и по комфортна при експлоатаци.

Подпрозоречни дъски и прагове от камък

Ако търсите фин акцент или стилно преобразяване, няма по-добър начин да започнете да добавяте красота и изтънченост към дома си с монтаж на каменните прагове и подпрозоречни первази.

Облицовки и настилки с естествен камък

Ако искате да добавите нотка на лукс и изтънченост в имота си, стенните облицовки и подовите настилки с камък са отличен вариант. Те са не само визуално зашеметяващи, но и изключително издръжливи и лесни за поддръжка. Могат да се използват както в интериора така и е в екстериора.

Каменни облицовки от ТермоУютСтил

Предлагаме изработка на нестандартни и стандартни изделия от естествен камък – мрамор, гранит или варовик, изработени по Ваш вкус и желание, съобразени с Вашите нужди. Гарантираме най-високо качество, перфектен външен вид и ненадмината устойчивост.

Сподели


Translate »