Гранитни плочи – плюсове и минуси за използването им

Гранитни плочи – плюсове и минуси за използването им

За красива, надеждна и издръжлива вътрешна и външна декорация гранитогрес често се използва. Материалът е идеален за създаване на грандиозно озеленяване, декорация на стаи, детска площадка или външна тераса.

Особености

Гранитът е известен със своята висока якост и износоустойчивост. Той е включен в списъка на най – твърдите естествени материали. Камъкът се използва за производство на красиви плочки за стени, тавани, подови облицовки, както и за поставяне на пътеки. В допълнение, камъкът може да се похвали с отлична устойчивост на замръзване и ниска абсорбция на вода. Тези и други функции ще бъдат разгледани по -подробно по -късно в статията..

Дизайнерите оцениха гранитните плочки поради техния специален цвят и стилен външен вид. В наши дни естественият материал е олицетворение на отличен вкус, лукс и представителност. Гранитът често се използва като декоративен акцент. Оригинални композиции, комбиниращи материали с различни цветове, ще украсят стаята или прилежащата територия.

Предимства

Специалните характеристики на естествените суровини го правят идеален за вътрешни и външни облицовки.. Гранитът има следните положителни характеристики:

  • Естетика. Както бе споменато по -рано, довършителният материал има специален чар и привлекателност..
  • Универсалност. Гранитът не излиза от модата и винаги остава актуален. След като сте отделили едно време за довършване, ще забележите, че вашият дом ще изглежда стилен и представителен всеки сезон..
  • Сила. Камъкът лесно понася ежедневния и интензивен стрес. Тази цифра е особено важна за подовите плочки. Гранитът надвишава здравината на познатия на всички мрамор почти два пъти.
  • Живот. Трайността на този материал е невероятна. Висококачественият материал е служил в продължение на няколко века. При правилно боравене първите признаци на стареене на естествен камък се появяват след около 400-500 години..
  • Защита. Гранитните плочки се използват за защита на сградата от отрицателни външни фактори, като температурни падания, механични натоварвания, капризите на лошото време, химическа агресия и др..
  • Водонепропускливост. Поради тази характеристика няма нужда да се третира повърхността със специален водоотблъскващ състав. Това ще спести не само пари, но и време, прекарано в работа. Камъкът е чудесен за полагане в райони с висока влажност, например в района на насипи.
  • Естественост. Гранитът е напълно екологичен материал поради естествения си произход. Материалът не отделя микроелементи, опасни за здравето и околната среда.
  • Цвят. Гранитът може да бъде с различни цветове. Купувачите имат възможност да изберат всеки тон, който им харесва, от бял до тъмен и наситен. Най -често срещаните и популярни опции: зелено, кафяво, бордо, сиво. Голям избор от бои ви позволява да изберете най -добрата за определен стил.
  • Мулти-текстура. Този показател се постига при производството на плочки. Занаятчиите използват съвременни технологии за висококачествена обработка на естествени материали.
  • Грижи. Плочките от естествен гранит са лесни за поддръжка. Няма да се нуждаете от специално оборудване или допълнителни средства. За да възстановите привлекателния външен вид на плочките, достатъчно е да извършите мокро почистване. За блясък можете да обработите повърхността с лак.
  • Цена в сегмента на естествените материали. Цената на гранита е много по -изгодна в сравнение с други естествени материали, които се използват активно в областта на декорацията и декорацията..

Недостатъци :

  • Температура. Гранитът е студен материал. Вътрешните подови плочки се използват най -добре заедно с подово отопление. През мразовития сезон, без допълнително отопление, ще бъде неприятно да се докосват плочките..
  • Стайлинг. Само висококвалифициран майстор може да извърши довършителния процес. Работата на професионалистите е ключът към отличен резултат. Ако сами извършите инсталацията, няма да можете да постигнете желания естетически ефект..
  • Теглото. Гранитът е много тежък материал. За да го доставите на правилното място, трябва да поръчате транспорт. Поради тази характеристика инсталацията се извършва от поне двама професионалисти..
  • Основи. Плочките могат да се монтират само върху здрава и здрава основа. Ако тази структура не е достатъчно здрава, тя може да се срути под тежестта на материала..

Сподели


Translate »