Топ 5 съвета за избор на мрамор

Топ 5 съвета за избор на мрамор

Кой цвят да изберете за мрамор, който ще се използва като подова настилка? Това е един от съветите, който ще разгледаме в тази статия.

Да изберете правилния мрамор за под или стена е много важен, тъй като мраморът е много издръжлив и красив камък и той ще издържи много време на всякакви външни намеси. Неговият вид ще остане непроменен много време.

Мрамор като материал се използва за строителни материали за външен вид и облицовки от камък. Повечето ни клиенти имат определен бюджет, което ги затруднява да изберат правилния мрамор или по – точно този, който искат.  Тогава на помощ сме ние за да им дадем различни съвети. В тази статия ще разгледаме съвети за купувача как да избере правилния мрамор за себе си и дома си !

 

Разбиране на естествените качества на мрамора като материал

Мраморът е уникален естествен камък,  който ще използва за облицовки и неговата здравина допринася за това да издържа много време на всякакви външни въздействия. Съществуват различни видове мрамори, които са различими.

Трябва да изберете такъв вид мрамор, който е водоустойчив и топлоустойчив и е дълготраен камък, който придава елегантен вид на всеки интериор на стаята.

Мраморът може да бъде запечатан, за да защити каменната повърхност, но отлаганията от твърда вода могат да оцветят дори запечатаните мраморни повърхности, следователно, за да се защити мраморът, запечатаният мрамор трябва да се запечатва отново от време на време.

 

Решаване къде ще се използва мраморът

Изборът на мрамор, където ще го инсталирате, е основната стъпка. Опитайте се да избягвате мрамора за плотове, тъй като той е направен от карбонатен материал, той е реактивен с киселини като тези, открити в плодов сок, кафе, сода алкохол.

Ако мраморът влезе в контакт с киселината, ще започне да се ецва, като по този начин ще остане матово, светло петно ​​върху повърхността на камъка. Въпреки че запечатването ще предпази повърхността от петна, то няма да предотврати сърбежа, което затруднява обработката на повърхностни участъци.

 

Изчислете размера на вашите площи

Когато закупувате мрамор, трябва да знаете приблизителната площ на повърхността, която ще бъде облепяна – подова настилка, плот или стена. Знаейки площта, вие ще разпределите вашите финанси правилно.

 

Изберете подходящия мраморен цвят

Когато купувате, мрамор задължително трябва да сте наясно какъв цвят бихте желали. Той се се предлага в гама от тонове като бяло, син, злато, зелен, червено, сиво, кафяв, черно. Естественият дизайн в камъка допълва дизайнерските елементи. Цветовете трябва да се съобразят и с идеята ви за интериор като мебели, декоративни елементи, цветове на стените и други.

 

Определяне на вашия бюджет

Разпределението на  бюджета за мрамор и останалите строителни материали не е лесна задача и какъв ще е той зависи от финансовите ви възможности и от целите ви. Ценатра при избора на мрамор се формира от размера,  дизайнерските модели, таксите за доставка и крайната цена се формира и от монтажа му.

Когато купувате мрамор е много важно лично да инспектирате закупените плочки да нямат повреди или пукнатини. Това може да ви спести допълнителни главоболия и финанси, ако са повредени.

Мраморът също се използва за облицовки от естествен камък и стени, но и се използва за кухненски плотове.

Сподели


Translate »